Julia de Groot

Dansdocente

Malou de Way

Mijn naam is Malou de Way en ben 21 jaar. Ik studeer op dit moment aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en zit in het tweede jaar van de opleiding Docent Dans. Binnen deze opleiding word ik opgeleid als performer, choreograaf en docent dans. Ik krijg vooral danslessen in de stijlen Klassiek Ballet, Modern, Jazz en Hiphop. Daarnaast krijg ik les in didactiek en choreograferen. Didactiek krijg ik voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en de amateurkunsten.
Ik dans al vanaf mijn 10e met ontzettend veel plezier. Ik ben begonnen met streetdance lessen en later ben ik klassiek ballet en musicallessen erbij gaan doen. Klassiek balletlessen heb ik gevolgd bij Balletschool Sietske van Kan die was aangesloten bij de Royal Academy of Dance. Hierbij heb ik meerdere diploma’s behaald voor klassiek ballet, waarvoor de examens in Antwerpen werden afgenomen. Daarnaast heb ik 6 jaar lang musicallessen gevolgd bij Musicalgroep Eigenwijs, waarbij ik meerdere rollen heb gespeeld in verschillende musicals. Bijvoorbeeld Mary Poppins in de musical ‘Eigenwijze Mary Poppins’.
Mede door verschillende vooropleidingen ben ik uiteindelijk auditie gaan doen voor de HBO opleiding waar ik nu op zit.

Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie over te dragen en hierbij mijn opgedane ervaring en kennis over te brengen.

Opleidingen:

2009- 2014 Scala College Alphen aan den Rijn, havo diploma
2014- 2015 Vavo ID-college Gouda, vwo-vakken Nederlands, Duits en Economie
2014- 2015 Vooropleiding dans Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg
2015- 2016 Opleiding Artiest Dans Nova College, Haarlem
2016- …… Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Danseducatie

Cursussen & Andere behaalde diploma’s

2012 Easter School Royal Academy of Dance (RAD), Luxemburg
2013 Vocational Graded Examination in Ballet: Intermediate foundation, RAD
2014 Vocational Graded Examination in Ballet: Intermediate, RAD

Ervaringen:

2010- 2015 Musicallessen gevolgd bij EigenWijs Musicalgroep Nieuwkoop
2011- 2015 Klassiek en Modern/Jazz lessen gevolgd bij Balletschool Sietske van Kan
2015- 2017 Invallessen gegeven bij Robey’s Gym en EigenWijs Musicalgroep Nieuwkoop
2016 Hoofdrol Mary Poppins gespeeld bij EigenWijs Musicalgroep Nieuwkoop
2016- 2017 Achtergronddanseres meerdere optredens
2017 Gedanst in Educatieve Dansvoorstelling en hierbij workshops gegeven
2017- 2018 Danslessen gegeven op Basisschool Open Hof (alle klassen) (stage)

INSCHRIJVEN