Welkom bij de Alphense Popschool

De Alphense Popschool staat voor praktische muzieklessen in Alphen aan den Rijn door professionele, ervaren muzikanten, kortom: een nieuwe muziekschool in Alphen aan den Rijn.

Lessen zullen, naast heel praktisch, ook gegeven worden in blokken van vijf lessen. Na ieder blok kan je beslissen om wel of niet door te gaan. Op deze manier is het overzichtelijk en zit je niet voor een lange termijn ergens aan ‘vast’ en hou je zelf de kosten in de hand.

“Iedereen moet de mogelijkheid hebben om een instrument goed te leren bespelen”

Bij de Alphense Popschool kan je terecht voor diverse disciplines muziekles: zangles, vioolles, drumlespianolesgitaarlesbasgitaarlesperformance les, songwriting, djles en muziek met uw kind, ongeacht de leeftijd of ervaring: van jong tot oud en van beginner tot gevorderd, iedereen kan bij ons les volgen: onze jongste deelnemer is 5 jaar en onze oudste 74 jaar !

Onze ervaren, enthousiaste en deskundige leraren geven zowel individueel als groepslessen en passen de les geheel aan jouw ambitie, stijl en snelheid aan. Of het nu om beginner gaat, techniek bijschaven, stijl-en repertoire kennis uitbouwen of met je favoriete muziek meespelen…. alles kan, niks moet!

Door onze aanpak leer je op een leuke manier spelen en blijft het interessant voor de leerling !

Open Dag 19 maart 2016

Ons lesaanbod

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die iets met zingen en muziek wil doen, maar daarbij de hindernis tegenkomt van een ontbrekende basiskennis. Met name (aspirant) koorzangers die zich beter willen voorbereiden op repetities, en hun partijen sneller willen leren, kunnen hun voordeel met deze cursus doen.
Klik hier

De bas vormt, samen met drums, de basis van de band. Ben jij die steady bassist of wil je dat graag worden om lekker te kunnen spelen of te kunnen jammen? Dan heeft de Alphense Popschool de perfecte cursus voor je: met deze praktische leuke cursus leer je in no time basgitaar spelen. Zo heb je al heel snel verschillende leuke nummers onder de knie!
Klik hier

De drums vormt, samen met bas, de basis van de band. Ben jij die steady drummer of wil je dat graag worden om lekker te kunnen spelen of te kunnen jammen? Dan heeft de Alphense Popschool de perfecte cursus voor je: met deze praktische leuke cursus leer je in no time drums spelen. Zo heb je al heel snel verschillende leuke nummers onder de knie!
Klik hier

Jack Johnson, Ed Sheeran, Jason Mraz, Paolo Nutini… het zijn stuk voor stuk artiesten die prachtig gitaar kunnen spelen. Houd je van gitaarmuziek en lijkt het je geweldig om zelf popsongs, bluessongs en andere stukken te kunnen spelen of lekker te kunnen jammen? Dan heeft de Alphense Popschool de perfecte cursus voor je: met deze praktische leuke cursus leer je in no time gitaar spelen. Zo heb je al heel snel verschillende leuke nummers onder de knie!
Klik hier

Deze cursus keyboard spelen is bedoeld voor iedereen die graag zijn keyboard wil inzetten om muziek te maken. Klik hier voor meer informatie!

Of het nu gaat om klassieke muziek, pop, jazz noem het maar op….. De piano is een instrument wat belangrijk is in bijna elke stijl! Juist omdat je er zoveel kanten mee op kunt is het een ontzettend leuk instrument om te bespelen. Je kunt jezelf of anderen begeleiden, je kunt solo spelen, samen met iemand anders op 1 piano spelen … Er zijn zoveel mogelijkheden!
Klik hier

Speel je al een instrument, zoals gitaar of piano en wil je leren hoe je zelf je nummers kunt schrijven en arrangeren? Dit is de cursus voor jou! Samen met je instrument leer je nummers schrijven onder begeleiding van ervaren praktische docenten. Van teksten/lyrics tot opbouw van een lied, alles komt in deze 10 lessen aan bod.
Klik hier

Zingen in een stoer popkoor? Iedereen kan meedoen!

Zong je tot nu alleen onder de douche? Of heb je al ervaring in een koor? Bij ons popkoor is iedereen vanaf 16 jaar welkom! Je hoeft geen ervaring of zangles gehad te hebben om mee te doen. Klik hier voor meer informatie

De viool is een klassiek instrument wat je tegenwoordig ook veel tegen kan komen in de moderne muziek. Wil jij op een praktische manier aan de slag met dit prachtige instrument? Dan heeft de Alphense Popschool de perfecte cursus voor je: met deze praktische leuke cursus leer je viool spelen. Zo heb je al heel snel verschillende nummers onder de knie!
Klik hier

Op alle niveaus is het nemen van zangles mogelijk! De zanglessen worden opmaat gegeven in groepjes van maximaal 3 kandidaten. Ook is prive mogelijk. Alles afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de leerling. Zo kunt u terecht als u meer uit uw stem wilt halen, stemproblemen heeft of toelating tot een muziekstudie wilt doen. De zanglessen worden gegeven in Alphen aan den Rijn, bij de Alphense Popschool.
Klik hier

Ik wilde al heel lang op viool. Toen we bij de open dag van de Alphense Popschool bij vioolles waren, zei ik tegen mijn moeder: “Nu wil ik echt op vioolles!”. En dit is super leuk. Maartje geeft heel goed les. Eerst dacht ik dat ik het nooit zou leren. Maar ik leerde het super snel.

Femmie en Virpi Kraaijeveld

Vioolles

“We hebben gekozen voor de Alphense Popschool omdat het laagdrempeliger en voor mijn gevoel makkelijker toegankelijk is dan de streek muziek school, die op ons wat stijfjes over komt. Daan volgt met veel plezier Drum les bij Roel die hij erg aardig vindt, een goede leraar en ook een vette drummer! 😉 We zouden andere mensen de Alphense Popschool zeer zeker aanraden, de diversiteit aan lessen en de eerder genoemde laagdrempeligheid dragen hier ook aan bij!”  Met vriendelijke groeten,

Daan en Debby Vonk

Drumles

Op veler verzoek:
Vanaf heden zal de Alphense Popschool geen mails meer sturen om te vragen of de lessen het volgende blok zullen worden doorgezet. Blokken worden automatisch doorgezet mits u zich afmeldt voor aanvang van de laatste les van het gevolgde blok.

Wij wensen u veel plezier met het volgen van muzieklessen bij ons!

Mocht u vragen hebben, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bouwen gitaar

Bouwen drumstel

Bouwen viool

Bouwen piano

Impressie video’s

Facebook Posts

[custom-facebook-feed]

Meer informatie of inschrijven

 

Nieuws – Blog

Power Yoga

Power Yoga

Nieuw jaar, nieuwe les: POWER YOGA Met de start van het nieuwe jaar , introduceren wij ook een nieuwe les: Power Yoga

Lees meer

Nieuwe juf

Nieuw jaar, nieuwe docente Met het vertrek van Juf Chantal hebben wij een nieuwe juf aangenomen bij de Alphense Dansschool: Juf Ramona. Juf Ramona heeft enorm veel zin om te beginnen, maar.... zal helaas met online lessen (moeten) beginnen. Ze kijkt er...

Lees meer
Samenwerkingen

Samenwerkingen

Samenwerkingen Alphense DansschoolMet wie werkt de Alphense Dansschool allemaal samen?Alphense Dansschool houdt van samenwerkingen met collega-bedrijven en is dan ook trots te melden dat zij per september samenwerken met de Alphense Musicalschool. Beiden...

Lees meer
Corona en abonnement

Corona en abonnement

Corona en abonnement sportschool (bron: www.consumentenbond.nl) Vanwege corona is mijn sportschool gesloten. Kan ik om terugbetaling van de abonnementskosten vragen? Uit de wet volgt dat je niet hoeft te betalen voor diensten die niet worden geleverd. Je...

Lees meer
STUUR EEN WHATSAPP