Corona en abonnement sportschool

(bron: www.consumentenbond.nl)

Vanwege corona is mijn sportschool gesloten. Kan ik om terugbetaling van de abonnementskosten vragen?

Uit de wet volgt dat je niet hoeft te betalen voor diensten die niet worden geleverd. Je hoeft dus niet te betalen voor de tijd dat je jouw sportabonnement niet kunt gebruiken.
Soms is je geld terug vragen onredelijk. Je kunt je voorstellen dat wanneer iedereen zijn geld terugvraagt dit grote financiële gevolgen kan hebben voor de sportschool. Probeer daarom met de sportschool tot een redelijke oplossing te komen. Bijvoorbeeld gratis verlenging van je abonnement gelijk aan de periode dat je niet hebt kunnen sporten.

Ken je rechten

  • Ken je rechten-1200x800Je mag op ieder moment je abonnement opzeggen. Stel dat je een abonnement op 15 januari opzegt en je hebt een opzegtermijn van 1 maand, dan eindigt het abonnement uiterlijk 15 februari.
  • Je mag een abonnement op dezelfde manier opzeggen als je het bent aangegaan. Heb je bijvoorbeeld telefonisch een abonnement genomen, dan mag je dit ook telefonisch beëindigen.
  • Heb je een abonnement voor een vaste periode, bijvoorbeeld een jaar, dan zit je daaraan vast. Je kunt vragen aan het bedrijf of je eerder mag stoppen. Maar daar heb je geen recht op. Staat het bedrijf eerdere opzegging toe, dan kan het een opzegvergoeding vragen.
  • Een abonnement mag niet automatisch worden verlengd, tenzij je het abonnement na verlenging op ieder moment kunt opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Naar aanleiding van artikel van de Consumentenbond hiernaast:

Hoe zit dat bij mij?

De Alphense Dansschool heeft aangegeven dat, ten tijde van Corona, er online lessen kunnen worden gegeven. Dit is aangegeven en de Alphense Dansschool voldoet hiermee aan de voorwaarden van levering van lessen. Alphense Dansschool is geen sportschool waarbij attributen gebruikt worden waardoor het gewoon mogelijk is om online lessen mee te doen. Zodra het kan en toegestaan is, zullen fysieke lessen worden hervat en zullen de leerlingen tijdig worden geïnformeerd door docent en/of vanuit de administratie van de Alphense Dansschool.

Wilt u toch opzeggen?
Het kan natuurlijk zijn dat u toch wilt opzeggen. Dit is altijd mogelijk. Wij hanteren 2 weken tot voor de start van de nieuwe maand (anders dan wettelijk een maand; 4 weken). Dus u kunt tot 15e van iedere maand de lessen voor de volgende maand stopzetten. Zegt u op de 15e of daarna, uw lessen op, zullen wij nog 1 maand een factuur sturen.

Heeft u toch nog vragen?
Neem dan contact met ons op via email, whatsapp of telefoon.

STUUR EEN WHATSAPP