Dance Power

Dansen voor mensen met verstandelijke beperking

Dance Power

Deze dansles, dance power, is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze leren verschillende dansen, losse dansen met eenvoudige bewegingen. Dansen voelt prettig, muziek stimuleert mensen enorm, waardoor deze super genieten van dansen. Wij laten de mensen met een beperking ervaren hoe leuk dansen kan zijn. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier. Bij deze groep is het vooral belangrijk dat ze zich even lekker kunnen bewegen en uiten en dat ze andere mensen ontmoeten. Ervaring leert dat ze het als heel erg leuk ervaren en dit met heel veel plezier doen.

Dance Power is speciaal gericht op kinderen, jongeren en volwassenen met verstandelijke beperking. De lessen zijn gericht op dans en beweging. In de les is er veel aandacht en tijd voor eigen inbreng, creativiteit en wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd! Bovenal zijn het lessen waar de leerlingen veel plezier aan zullen beleven…

Natuurlijk doen wij niet “zomaar” iets, er zit ook een doel achter. Het bewegen op muziek is goed voor de motorische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en lichamelijke ontwikkeling. Het plezier dat wordt beleefd door te leren dansen is uiteraard weer goed voor hun zelfvertrouwen.

De dansen zijn zo gemaakt dat iedere cursist op zijn eigen manier kan meedoen. Er wordt rekening gehouden met de beperkingen van de deelnemers en ze worden gestimuleerd steeds een beetje meer te kunnen, grenzen te verleggen. Ze worden bij ons niet geconfronteerd met hun niet kunnen maar juist met wat ze wel kunnen. Dit stimuleert en geeft zelfvertrouwen!

Hoe gaan wij te werk ?
De danslessen duren 45 minuten op locatie.

Meer informatie of inschrijven?

[vfb id=’2′]

STUUR EEN WHATSAPP