Dancehall 16+

Jamaicaanse dansstijl 16+

Dancehall 16+

Voor iedereen die minimaal 16 jaar is hebben wij “Dancehall 16+” ontwikkeld. Dancehall is sexy, stoer, sensueel en vooral ritmisch! Shake je lichaam los tijdens deze les op Dancehall beats waar je direct vrolijk van wordt.

Dancehall is een genre van Jamaicaanse populaire muziek dat is ontstaan in de late jaren 1970, een mix van hiphop en reggae.. Deze muziekstijl is ook bekend onder de naam raggamuffin. Het wordt vaak als een subgenre van reggae beschouwd. In de dagelijkse praktijk in Jamaica worden reggae en dancehall wel als aparte genres behandeld.

De term dancehall is enigszins verwarrend, want eigenlijk waren voor de meeste moderne Jamaicaanse muziekstijlen (sinds ska) de “dancehalls” als ruimte belangrijk, zijnde (meestal openlucht)ruimten/clubs rond mobiele discotheken. Als benaming voor een genre legt het in ieder geval de nadruk op de dansvloer en interactie met het aanwezige publiek. Muzikale veranderingen binnen de reggae – ook in studio’s – vormden verder de basis voor de vorming van het subgenre. Deze vonden plaats sinds eind jaren 70. Hergebruik van “riddims” – instrumentale delen van specifieke nummers – namen sindsdien om veelal economische redenen toe. Populaire instrumentale gedeelten van nummers werden los hiervan ook wel spontaan gebruikt door deejays of “toasters” om ritmisch overheen te praten. Dit – een historische voorloper van de latere rap in de VS – werd “toasten” genoemd en was vaak een directe interactie met het publiek. Dit toasten over bestaande muziek kan als het begin van de dancehall worden gezien: vooral het ritmisch praten (in plaats van zingen) werd een onderscheidend kenmerk van dancehall.

Tijdens de lessen leer je de disciplines en technieken van dancehall.

Wat doen we in de les?

Tijdens de lessen werken we aan techniek, houding en choreo’s. Belangrijke punten bij de dansstijl. We werken met verschillende isolatie oefeningen: Hoe gebruik ik mijn borstkast, romp en schouders? Maar ook werken we aan flow, ruimtegebruik, lenigheid en expressie in dans. Dit alles kun je verwachten in de leerzame maar vooral leuke “dancehall 16+” les.

Wil je wat leren van deze mooie en gave dansles? Kom een keertje mee doen!

Meer informatie of inschrijven?

[vfb id=’2′]

STUUR EEN WHATSAPP