F.A.Q.

FAQ – Veel gestelde vragen

Hieronder tref je een aantal veel gestelde vragen per deelgebied. Wellicht staat jouw vraag er niet tussen… geen probleem! Stuur een mail met je vraag naar admin@www.alphensedansschool.nl en wij beantwoorden graag jouw vragen.

Misschien wel de meest gestelde vraag is:
Wat is het verschil tussen de Alphense Popschool en een reguliere muziekschool?
Een terechte vraag! Het lijkt wellicht op elkaar, maar is wel degelijk anders in diverse opzichten.

– De Alphense Popschool geeft les in blokken van vijf lessen, waarvoor je steeds vooraf betaald. Je hoeft dus niet een jaar vooruit te betalen.

– Het lesgeven op de Alphense Popschool, wordt gedaan door praktisch ingestelde docenten die hun sporen hebben verdiend in de praktijk. Ze zijn zowel theoretisch als praktisch geschoold.

– Het accent bij de Alphense Popschool ligt op het praktische lesgeven: we willen de deelnemers snel resultaat bieden. Doelstelling is dan ook om binnen een paar blokken al deelnemers te hebben die leuk kunnen spelen en hun instrument leren kennen.

 

Docenten

Waarom deze docenten?
De docenten zijn zorgvuldig gescreend en ingezet zodat we praktische docenten hebben die ervaring hebben op podia en ook geschoold zijn om les te kunnen geven.

Ik ben ook docent, kan ik ook les komen geven?
Ja, dat is in principe mogelijk. Stuur een gemotiveerde email naar info@www.alphensedansschool.nl en wij ontmoeten je graag!

Lessen

Ik twijfel over het instrument dat ik wil gaan leren, wat nu?
Twijfel is goed mogelijk en hoeft geen enkel probleem te zijn. We bieden hiervoor onze COMBI aan. Je kunt dan vijf lessen krijgen, met iedere week een ander instrument, zodat je de juiste keuze kunt maken. Het is ook mogelijk een proefles te nemen. Deze kost € 20,-

Ik kan een les in het blok van 5 niet. Kan ik deze inhalen?
In principe is dat niet mogelijk, maar dit kun je even met de docent zelf opnemen, wellicht dat je kunt aanschuiven bij een ander groepje zodat je toch de les volgt.

Moet ik mij steeds opnieuw aanmelden per blok?
Nee, je blijft ingeschreven totdat je je uit schrijft. Dit kan steeds tot 1 les voor afronding van het laatste blok.

Tijden

De lessen vinden in de avonduren plaats. Tussen 18.30 en 22.00 uur

Locatie

Heeft de Alphense Popschool een eigen locatie?
Ja en nee. De Alphense Popschool heeft een vaste plaats in Alphen aan den Rijn, maar is geen eigenaar van dit pand. Wij werken hiermee samen met Stichting Max en mogen het pand huren voor onze lessen. Dit is dus onze uitvalsbasis, gevestigd aan de Olympiaweg 2 A in Alphen aan den Rijn.

Waarom is gekozen voor deze locatie?
Het is een centrale locatie in Alphen, met veel parkeergelegenheid, mooie ruimten voor lessen en een podium waar wij gebruik van zullen maken tijdens bv Open Dagen.

Prijzen

Moet ik een jaar vooruit betalen?
Nee, je betaald per 5 lessen vooruit. Je kunt dus altijd besluiten te stoppen of over te stappen op een ander instrument na 5 lessen.

Soms wel btw, soms niet. hoe zit dat?
Muzikaal lesgeven aan personen onder de 21 jaar is wettelijk vrijgesteld van btw, dus 0%. Boven de 21 jaar moet er 21% btw berekend worden.

Veranderen de prijzen wel eens?
De prijzen zijn nu opgesteld voor seizoen 2015 – 2016. Na afloop van dit seizoen kan gekeken worden of de prijzen nog realistisch zijn en kunnen ze worden bijgesteld.

Vakanties en vrije dagen

2014-2015
Hemelvaart donderdag: 29 mei
Pinksteren: 08 + 09 jun
Zomervakantie: 07 juli t/m 25 aug

Het lesjaar loopt van september 2014 tot juli 2015.
Een lesjaar bestaat uit diverse blokken van 5 lessen per keer.

 

 

STUUR EEN WHATSAPP