Alphense Dansschool en de Koningsspelen 2018

Ieder jaar verschijnt er een nieuw lied speciaal voor de Koningsspelen. Ook zal er weer een speciaal dansje gedaan worden voor deze dag, zoals ieder jaar.

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2018 is dit op vrijdag 20 april. In 2019 zal hier in verband met Goede Vrijdag van worden afgeweken; de Koningsspelen zullen dan een week eerder worden gevierd op vrijdag 12 april 2019.

De Alphense Dansschool helpt scholen door de leerlingen het dansje te leren dat bij het nummer hoort. Met een speciale actie trekken onze dansdocenten de komende tijd weer door de regio Alphen aan den Rijn om op diverse scholen dit aan te bieden.

De Alphense Dansschool is ook in te zetten via de officiele Koningsspelen-website: www.koningsspelen.nl
Inschrijven als school kan via deze link.

Bewegen is gezond
Naast het feit dat het leuk is om te dansen, is bewegen voor kinderen ook erg gezond. De Alphense Dansschool laat zien dat dansen zowel voor jongens als meisjes leuk en stoer kan zijn. De Alphense Dansschool biedt speciale danslessen aan voor jongens en meisjes zodat iedereen optimaal kan genieten van dansen en bewegen.

Interesse in onze scholenactie?
Neem dan contact met ons op!

Contact

Meer weten over de scholen actie? Stuur ons een berichtje via info@alphensedansschool.nl

HET KONINGSSPELEN-LIED WORDT FITLALA

Lied en dans

Doen jullie ook dit jaar samen met Kinderen voor Kinderen weer mee met de warming up? Na het Koningsontbijt start de Koningssportdag op 20 april traditiegetrouw zingend en dansend met het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied dat op 16 maart 2018 uitkomt, is Fitlala

Vorig jaar was het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen: Okido. Bekijk hieronder de leuke clip en dansinstructie van Okido.

STUUR EEN WHATSAPP