Power Yoga

Kracht, actief en dynamiek

Power Yoga

Donderdagen van 19.00 – 20.00 uur

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel.

Power Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de Power Yoga les.

Waar ligt de kracht van Power Yoga?

Door de mix van oefeningen binnen de Power Yoga, zijn alle Yogi bezig met gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren van de Yogi telkens op een andere manier gebruikt worden.

Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Waar heeft dit mee te maken?

Spieren hebben een soort “spiergeheugen”. Wanneer je de spieren belast, onthouden de spieren als het ware de bewegingen die je gemaakt hebt en passen zich hier langzaam op aan.

Eigenlijk is het heel logisch, je lichaam past zich aan door de bewegingen die het veel maakt, en dus de manier waarop het vaak belast wordt.

Bij Power Yoga worden de oefeningen constant door elkaar heen gegooid, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en staan nooit stil in de ontwikkeling.

Het resultaat? Fittere, sterkere en lenigere spieren!

Een keer meedoen? Kom een keert een gratis proefles mee doen!

Meer informatie of inschrijven?

[vfb id=’2′]

Mijn naam is Frederike Pracht en ik heb op de AALO de opleiding voor docent Power Yoga gevolgd.

Ik heb jarenlang aan amateurdans gedaan en heb daar tijdends de warming ups voor het eerst kennis gemaakt met Power Yoga. Zo’n 10 jaar geleden ben ik zelf yoga lessen gaan volgen en groeide mijn passie voor Power Yoga waardoor ik met zeer veel plezier de opleiding heb gevolgd.
Power Yoga is een dynamische vorm van yoga die ondersteund kan worden door muziek. Doordat de oefeningen elkaar vloeiend opvolgen is de beoefening leuk en wordt het vaak niet als “zwaar” ervaren. Bij Power Yoga komen onder andere de zonnegroeten aan bod. We werken aan flexibiliteit van de wervels, heupopeners, lenigheid en corestrength. Ik vind het super leuk om deze les te geven in de Alphense dansschool omdat de oefeningen ook zeer goed aansluiten bij het versterken en herstel van het lichaam van dansers.
Power Yoga is geschikt voor iedereen, dit omdat er gewerkt wordt met verschillende opties.
Ik hoop jullie te mogen ontmoeten bij een van de lessen !

Frederike Pracht

Yoga instructrice, Alphense Dansschool

STUUR EEN WHATSAPP